Den rette rådgivning gør forskellen

Få styr på de store spørgsmål hos Grant Thornton, når virksomheden går i rekonstruktion. Det er altid ubehageligt og trist, når en virksomhed er nødt til at indlede en rekonstruktion.

Heldigvis er vi så tæt på vores kunder hos Grant Thornton, at vi oftest kan stille de rigtige spørgsmål på det rette tidspunkt – og på den måde sikre, at det ikke bliver nødvendigt at foretage en rekonstruktion.

Bliver det alligevel nødvendigt, kan vi rådgive omkring de økonomiske spørgsmål. Samtidig kan vi give vores bud på, hvilken vej vi ser som den mest optimale ud af rekonstruktionen. Derudover kan vi hjælpe med alt det praktiske og bistå rekonstruktøren under selve rekonstruktionen.

Vi har bistået flere kunder i forbindelse med deres rekonstruktioner. Så vi kender både proceduren, og de muligheder du har for at redde din virksomhed.

 

Når kunder eller samarbejdspartnere går i rekonstruktion

Det kan også være en alvorlig sag, hvis en stor kunde eller en tæt samarbejdspartner går i rekonstruktion. For hvad er jeres chancer for at få eventuelle udestående tilgodehavender – og hvilke af de forslag, som rekonstruktøren kommer med, vil give jer den bedste udgang på rekonstruktionen?

I den slags situationer er det lige så vigtigt, at få god og erfaren rådgivning. For heldigvis sker det ikke så tit, at du kommer ud for den slags. Til gengæld betyder det så også, at det kan være svært at gennemskue situationen, og vide hvad du skal vælge, hvis du vil sikre dig mod, at kundens eller samarbejdspartnerens rekonstruktion får alt for store konsekvenser for din egen virksomhed.

 

Kom sikkert i mål med rekonstruktionen

Uanset om det er din egen virksomhed eller en samarbejdspartner, der skal gennem en rekonstruktion, er det vigtigste altid at finde svar på det sværeste spørgsmål først: ”Kan virksomheden leve videre?”

Det kræver stor regnskabsmæssig indsigt i at læse tallene. Enten i det regnskab der skal gøres klar til rekonstruktøren, eller det forslag til rekonstruktion, som bliver sendt til jer.

Hos Grant Thornton kan vi lave alle de økonomiske beregninger, der skal til for at afgøre, hvorvidt virksomheden er levedygtig. Og hvis den er, under hvilke vilkår den så kan fortsætte. Og hvis ikke, hvordan den så afvikles og sælges, så der kommer mest muligt ud af det, der er tilbage. Både til kreditorerne og eventuelle ejere og investorer.

 

Hjælp med alt det praktiske

Under en eventuel rekonstruktion kan Grant Thornton også stå for alt det praktiske omkring bogføringen, stå for status og lave et økonomisk overblik til rekonstruktøren og kreditorer.

Vi kan også hjælpe rekonstruktøren med alle de økonomiske beregninger, regnskabsoplysninger og anden regnskabsmæssig viden om virksomheden, der måtte være behov for.

Samtidig kan vi hjælpe ejerkredsen med rådgivning, vejledning og med at skabe overblik over situationen. Det gør det nemmere at træffe de rigtige beslutninger i en svær situation. Og meget nemmere at vælge en rekonstruktion, der bliver acceptabel for alle parter. Den rigtige rådgivning er essentiel, hvis en rekonstruktion skal lykkes.

Relaterede kompetencer

Budgetter og prognoser

Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig med økonomistyring og at finde frem til at den rette budgetmodel for din virksomhed.

Generationsskifte

Et generationsskifte kræver grundig planlægning. Grant Thornton kan hjælpe og rådgive dig omkring hele processen, så du kommer igennem generationsskiftet på bedst mulig måde.

Køb af virksomhed

En virksomhedshandel kan være en vanskelig proces, især hvis man aldrig har prøvet det før. Grant Thornton har mange års erfaring fra både små og store transaktioner og kan hjælpe dig gennem alle købsprocessens faser.

Opstart af virksomhed

Grant Thornton kan hjælpe dig med alt både før, under og efter stiftelsen. Vi udarbejder alle selskabsdokumenter, får godkendt selskabskapitalen, registreret dit selskab og evt. registreret for moms, arbejdsgiver eller import/eksport.

Rekruttering

Grant Thornton kan hjælpe dig med din rekrutteringsproces, så du får større sikkerhed for at ansætte den rigtige person til stillingen.

Salg af virksomhed

Grant Thornton kan hjælpe dig gennem alle salgsprocessens faser, når du planlægger at sælge hele eller dele af din virksomhed.

Selskabsstruktur, omstrukturering og virksomhedsomdannelse

Grant Thornton kan hjælpe og rådgive dig omkring hele processen, hvis du har behov for at omstrukturere eller omdanne din virksomhed.

Strategisk udvikling og forretningsplaner

Grant Thornton kan hjælpe og rådgive dig omkring den strategiske udvikling af din virksomhed enten ved hjælp af personlig rådgivning eller ved at deltage i dit advisory board.