-
Budgetter og prognoser
Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig med økonomistyring og at finde frem til at den rette budgetmodel for din virksomhed.
-
Generationsskifte
Et generationsskifte kræver grundig planlæg. Grant Thornton kan hjælpe og rådgive dig omkring hele processen, så du kommer igennem generationsskiftet på bedst mulig måde.
-
Køb af virksomhed
Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig med, når du planlægger at købe en virksomhed.
-
Opstart af virksomhed
Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig med, når du starter en ny virksomhed op.
-
Rekonstruktion
Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig, hvis din virksomhed går i rekonstruktion. Vi kan hjælpe og rådgive dig omkring alt det praktiske i forbindelse med en rekonstruktion.
-
Rekruttering
Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig med din rekrutteringsproces, så du får større sikkerhed for at ansætte den rigtige person til stillingen.
-
Salg af virksomhed
Læs mere om, hvad Grant Thornton kan hjælpe dig med, når du planlægger at sælge hele eller dele af din virksomhed.
-
Selskabsstruktur, omstrukturering og virksomhedsomdannelse
Grant Thornton kan hjælpe og rådgive dig omkring hele processen, hvis du har behov for at omstrukturere eller omdanne din virksomhed.
-
Strategisk udvikling og forretningsplaner
Grant Thornton kan hjælpe og rådgive dig omkring den strategiske udvikling af din virksomhed enten ved hjælp af personlig rådgivning eller ved at deltage i dit advisory board.

Brevet henvender sig til to målgrupper:
- Dem, som driver en personligt ejet virksomhed, og i den sammenhæng har haft underskud.
- SU-modtagere, som har fratrukket underskud af egen virksomhed.
Skattestyrelsen har efter eget udsagn udsendt brevet for at motivere modtagerne til at reflektere over, hvorvidt de har en erhvervsmæssig virksomhed eller en såkaldt ikke-erhvervsmæssig virksomhed – det vil sige en hobbyvirksomhed.
Hobbyvirksomheder kan ikke fratrække underskud i selvangivelsen
Hvis en virksomhed gennem flere år har haft en negativ bundlinje, kan den i følge praksis skattemæssigt karakteriseres som værende hobbyvirksomhed. I de tilfælde vil Skattestyrelsens brev have en afgørende betydning. For hobbyvirksomheder gælder det, at der betales skat af overskuddet, hvorimod underskud ikke er fradragsberettiget. Derudover kan underskuddene hverken modregnes i eventuelle fremtidige overskud eller fratrækkes i anden indkomst. Størrelsen på virksomheden og omsætningen vil i væsentlig grad afgøre, hvorvidt virksomheden betragtes som en hobbyvirksomhed eller en erhvervsmæssigt drevet virksomhed.
Vedvarende negativ bundlinje skal vurderes fra sag til sag
Alle erhvervsmæssige virksomheder, der løbende har haft været negative resultater, skal ikke blot betragtes som hobbyvirksomheder på den baggrund. Der skal i stedet foretages en konkret vurdering. Mindre landbrug, gårdsalg, gallerier og stutterier mv., hvor der drives virksomhed af personlig interesse fremfor indkomstmæssig, er typiske eksempler på hobbyvirksomheder. Derimod vil aktiviteter som solcelle- og vindmølleandele ikke udgøre hobbyvirksomheder, selvom den type virksomhed ofte giver underskud i flere af de første leveår.
Vi anbefaler, at man kontakter en rådgiver eller revisor, inden man ændrer i sin selvangivelse. På den måde sikrer man, at man kun fratrækker underskud, der rent faktisk er berettigede.