Publikation

Facit december 2023

Facit december - featured
FACIT udkommer fire gange om året. I denne udgave kan du bl.a. læse om ChatGPT som digital medspiller hos SMV'er, den øgede ESG- og bæredygtighedsrapportering samt den nye bogføringslov.
Indhold

Den lille forskel

Artiklen givet et overblik over og forståelse for revisors rolle og ansvar ved forskellige typer af kontrol, og herunder de forskellige erklæringer på regnskaber. Du kan bl.a. blive klogere på begreber som revision, udvidet gennemgang og review.

 

ChatGPT: Den digitale medspiller i dansk SMV-land

Den teknologiske horisont udvides konstant og med den følger spændende innovationer som fx ChatGPT, der er et af mange eksempler på AI. Men hvad kan denne nye teknologi betyde for den almindelige dansker og især for dem, der leder landets små og mellemstore virksomheder? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

 

ESG og bæredygtighed

Tidens helt store tema er uden tvivl ESG og bæredygtighed. Langt de fleste af os er enige om, at vi skal bidrage til den grønne omstilling og være med til at gøre en forskel, men det kan være vanskeligt at omsætte budskabet og de gode intentioner til praktik i hverdagen – både for virksomheder og rådgivere. I artiklen giver vi dig et overblik over kravene og revisorens rolle i den sammenhæng.

 

Konkursdiskriminerende klausuler i ejeraftaler

Vi ser ofte, at der er indgået en ejeraftale i kapitalselskaber med flere ejere af kapitalandelene. Tidligere var ejeraftaler ikke reguleret i selskabslovgivningen, men det blev ændret i 2010 med indførelsen af selskabslovens § 82. Paragraffen indeholder dog konkursdiskriminerende klausuler, som du kan læse mere om i artiklen.

 

Ny bogføringslov: Sådan lever du op til kravene med C5, NAV og XAL

Den nye bogføringslov fra 24. maj 2022 er bl.a. et resultat af ønsket om at lette virksomhedernes administration, men det kan give udfordringer for en række af dem, der lige nu bruger et bogføringssystem, der ikke står til at blive godkendt af Erhvervsstyrelsen. I artiklen gør vi dig klogere på, hvordan du lever op til kravene.

 

Download Facit december 2023 her