Nyhed

Større frihed til fastlæggelse af dækningsafgift for erhvervsejendomme

Philip Friis Mikkelsen 120x120
Af:
Philip Friis-Mikkelsen
Axel-towers-bygning featured
Nyt lovforslag giver ejendomsejere større fleksibilitet i fastlæggelsen af deres foreløbige dækningsafgift. Ejere kan nu vælge et valgfrit beløb inden for bestemte grænser og justere deres afgift efter behov.

Et nyt lovforslag giver ejere af erhvervsejendomme mulighed for større fleksibilitet i fastlæggelsen af deres foreløbige dækningsafgift. Tidligere havde ejere to valg for dækningsafgiften i 2024-2025:

  1. Betale den fulde dækningsafgift (baseret på den foreløbige 2023-vurdering)
  2. Betale det samme beløb som i 2023 

 

Nye muligheder for justering

Med de nye regler kan ejendomsejere vælge at betale et valgfrit beløb som foreløbig dækningsafgift fra 1. august 2024 og indtil den endelige vurdering foreligger. Beløbet skal dog ligge mellem dækningsafgiften for 2023 og den beregnede fulde foreløbige dækningsafgift for året.

 

Omvalg og tilbagebetaling

Ejere, der tidligere har valgt at betale den fulde dækningsafgift, får nu mulighed for at ændre deres valg inden den 2. rateopkrævning. Hvis de vælger en lavere dækningsafgift, vil det overskydende beløb blive tilbagebetalt ved 2. rateopkrævning i august.

 

Tredje mulighed for ejendomsejere

De nye regler introducerer en tredje mulighed for ejendomsejere, som kan tilpasse deres dækningsafgift til den forventede endelige dækningsafgift, der er underlagt en stigningsbegrænsning. Begrænsningen vil sikre, at dækningsafgiften ikke stiger med mere end 10 % årligt.

 

Har du brug for rådgivning?

Grant Thornton er eksperter i ejendomsskatter, herunder dækningsafgift, og vi er klar til at hjælpe jeres virksomhed med alle problemstillinger vedrørende dækningsafgift.

Kontakt Tax Manager Philip Friis-Mikkelsen på +45 35 27 51 15 / Philip.Friis-Mikkelsen@dk.gt.com for professionel rådgivning og få styr på din virksomheds dækningsafgift.