Nyhed

Håndværkerfradraget er afskaffet – men du kan stadig få servicefradrag

 Malerarbejde featured
Håndværkerfradraget blev afskaffet pr. 1. april 2022, men som en del af BoligJobordningen kan du dog stadig få servicefradrag. Vi gennemgår, hvad servicefradraget dækker og nogle af betingelserne for at få servicefradrag.

Da håndværkerfradraget blev afskaffet i 2022, er det ikke længere muligt at ansøge om dette fradrag. Med finanslovsaftalen fra 2020 blev BoligJobordningen dog gjort permanent, og gennem denne ordning kan du få servicefradrag.

BoligJobordningen har til formål at lette hverdagen for familier og reducere omfanget af sort arbejde i Danmark. Gennem ordningen kan du få fradrag for udvalgte serviceydelser, som er udført i dit hjem eller din fritidsbolig.

 

Om servicefradraget

Servicefradraget er op til 11.900 kr. pr. person i 2024 (6.600 kr. i 2023). Fradragets værdi er ca. 26 % i 2024 (26 % i 2023). Har du betalt 1.000 kr. for en serviceydelse, sparer du altså ca. 260 kr. i skat.

Du kan få servicefradrag for serviceydelser som for eksempel:

  • Rengøring
  • Vinduespudsning
  • Børnepasning
  • Havearbejde

Du kan kun få fradrag for arbejdslønnen til serviceydelsen – ikke for materialerne.

Når du skal oplyse servicefradraget, gælder følgende:

  • For 2023: I TastSelv kan du fra 15. januar oplyse servicefradrag til årsopgørelsen for 2023.
  • For 2024: Du kan oplyse dit forventede servicefradrag i forskudsopgørelsens felt 461. Har du allerede modtaget og betalt regninger for serviceydelser, kan du oplyse dem i TastSelv.

Se mere om oplysning af servicefradrag på Skat.dk.

 

Betingelser for at få servicefradrag

For at du kan få fradrag for serviceydelser udført i 2023, skal arbejdet være betalt senest den 28. februar 2024. Betaler du for arbejdet senere, får du fradraget i det indkomstår, hvor det er betalt.

Du skal betale for arbejdet elektronisk – for eksempel med dankort, MobilePay eller netbank. Arbejdet må ikke betales kontant. Gem desuden din dokumentation for det udførte arbejde.

Læs mere om betingelser for at få servicefradrag.

 

Få hjælp og rådgivning hos Grant Thornton

Selvom det pr. 1. april 2022 ikke længere er muligt at få håndværkerfradrag, kan du fortsat søge om fradrag for udvalgte serviceydelser, som er udført i dit hjem eller din fritidsbolig.

Har du spørgsmål, eller har du brug for hjælp til at ansøge om servicefradrag? Kontakt os og hør, hvordan vores revisorer kan hjælpe dig.