Nyhed

Ny aftale om udvidet hjælp til selvstændige og forlængelse af hjælpepakker

insight featured image
Contents

Regeringen præsenterede tirsdag d. 9. februar en ny milliardaftale, som skal øge hjælpen til selvstændige og forlænge de nuværende hjælpepakker.


Danske virksomheder og selvstændige er hårdt pressede på likviditet efter forlængelsen af coronarestriktionerne fra 9. december 2020. Derfor har regeringen og et flertal af Folketingets partier indgået en aftale til en værdi af 9,5 mia. kr., som skal øge hjælpen det danske erhvervsliv.


Den nye aftale indebærer:

For selvstændige

  • Udbetalingsgrænsen på 23.000 kr. til selvstændige forhøjes til 33.000 kr. pr. måned for selvstændige med mindst én fuldtidsansat og til 30.000 kr. pr. måned for selvstændige uden ansatte. Det er et krav, at den selvstændige ikke kan tage mere end 23.000 kr. ud af virksomheden pr. måned, for at modtage den øgede kompensation. Forhøjelsen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 9. december 2020, og det er muligt at søge ordningen igen, selvom man allerede har søgt.
  • Omsætningskravet for at modtage kompensation sænkes fra 10.000 kr. pr. måned til 8.000 kr. pr. måned og gælder også for freelancere og kombinatører. Kravet gælder med tilbagevirkende kraft fra den 9. december 2020, og det er muligt at søge ordningen igen, selvom man allerede har søgt.

For virksomheder

  • Der er afsat 175 mio. til at forenkle ansøgningsprocessen, samt forbedre kompensationsordningen for faste omkostninger.
  • Fristen for virksomheders bindende aftaler om fx markedsføring ændres fra 9. marts 2020 til 9. december 2020.
  • Leverandører kan nu også søge om kompensation for faste omkostninger.
  • Vækstfondens og Eksportkreditfondens garanti- og låneordning forlænges til og med april 2021.
  • Virksomheder med sæsonbetonet, letfordærvelige varer som fx juleøl, kan blive kompenseret med maks 200.000 kr. pr. virksomhed.
  • Virksomheder, der påvirkes af restriktioner fra Udenrigsministeriets Rejsevejledning, og som ikke er medlem af en godkendt rejsegarantiordning, kan nu søge kompensation for faste omkostninger.

Puljer

  • Aktivitetspuljen til barer, caféer og restauranter, biografpuljen og museumspuljen forlænges.
  • Der afsættes yderligere 50 mio. kr. til foreningspuljen.


Derudover omfatter aftale også, at samtlige hjælpepakker forlænges til 30. april 2021, hvis restriktionerne forlænges efter den 28. februar 2020.


Har du spørgsmål til kompensationsordninger, er du altid velkommen til at kontakte os.