Nyhed

Aftale om nye likviditetstiltag skal hjælpe danske virksomheder

insight featured image
Contents

Opdateret den 23. februar: forslaget er nu vedtaget og det forventes, at der åbnes for ansøgning snarest.


Skatteministeriet præsenterede den 29. januar 2021 et forslag til nye hjælpepakker til en værdi af 170 mia. kr., som skal holde hånden under det danske erhvervsliv.


Regeringen meddelte den 28. januar, at nedlukningen af Danmark og mange danske virksomheder forlænges en måned til 28. februar 2021. I kølvandet på udmeldingen præsenterede Skatteministeriet den 29. januar forslag til en række nye likviditetstiltag, som skal hjælpe det udfordrede erhvervsliv, der bl.a. tæller oplevelsesindustrien, de liberale erhverv, detailhandlen, leverandører m.fl.

Forslaget om de nye likviditetstiltag har fokus på virksomheders skatte- og momsindbetalinger og er som følger:

  1. Udskydelse af A-skat og AM-bidrag: Den ordinære betalingsfrist for A-skat og AM-bidrag i maj 2021 udskydes med 4 ½ måned for alle virksomheder.

  2. Udvidelse af A-skattelånet: A-skattelåneordningen, som indtil nu omfatter januar 2021, udvides til også at omfatte betalingerne af A-skat og AM-bidrag i februar og marts. Samtidig vil regeringen give mulighed for, at også store virksomheder kan anmode om lån efter den udvidede A-skattelåneordning. Lånet skal tilbagebetales 1. februar 2022.
  1. Ny momslåneordning: Virksomheder, der afregner moms halvårligt eller kvartalsmæssigt, kan søge om et rentefrit momslån, som svarer til den udskudte momsbetaling samt den ordinære moms, som virksomhederne skal indbetale d. 1. marts 2021. Lånet skal senest tilbagebetales d. 1. februar 2022. Virksomheder som er under konkurs, rekonstruktion, tvangsopløsning og likvidation er afskåret. Og igen vil eventuelle restancer blive modregnet i lånet.

 

Læs mere om forslaget hos Skatteministeriet her, og tøv ikke med at tage fat i os, hvis du har brug for sparring eller hjælp.