Nyhed

Lønkompensation genindført til alle brancher i hele Danmark

insight featured image
Contents

På et pressemøde torsdag den 10. december, blev der indført skærpede restriktioner i yderligere 31 danske kommuner fra fredag den 11. december kl. 16.00. 69 kommuner er dermed omfattet de skærpede restriktioner, og som hjælp til virksomhederne genindførte en trepartsaftale forårets model til lønkompensation i hele landet


Regeringen og arbejdsmarkedets parter har den 10. december vedtaget at genindføre forårets model til lønkompensation i hele landet, grundet skærpede restriktioner i 69 danske kommuner. Smittetallet stiger i store dele af Danmark og derfor skal hhv. barer, restauranter og oplevelsesøkonomien lukke ned frem til 3. januar.

Lønkompensationen følger samme model som i foråret, hvilket fx betyder at restauranter kan sende tjenere hjem med lønkompensation, men beholde kokke til at lave take away. Dog indebærer aftalen at de virksomheder ikke kan modtage kompensation for de tre juledage, da mange i forvejen ville have haft lukket her.

Derudover giver den nye lønkompensationsordning virksomhederne mulighed for at søge for både enkelte arbejdssteder (p-numre) eller for hele virksomheden.
 

Hvem kan søge?

Lønkompensationsordningen kommer til at gælde i hele Danmark for alle virksomheder, brancher, og kulturinstitutioner, som modtager mindre end 50 % i offentligt tilskud, og som står til at skulle afskedige 30 % af deres medarbejdere eller mere end 50 medarbejdere.

Lønkompensationen udgør 75 % af de samlede lønudgifter for funktionærer og 90 % af de samlede lønudgifter for ikke-funktionærer, dog maksimalt 30.000 kr. om måneden for begge grupper.

Virksomheder kan søge lønkompensation for medarbejdere, som har været ansat før 7. december 2020.

Der er endnu ikke åbnet op for ansøgning på virk.dk, men dette forventes at ske i løbet af december.


Har du spørgsmål til ovenstående eller andre kompensationsordninger, er du altid velkommen til at kontakte os.