article banner
Nyhed

Cyberkriminelle udnytter coronakrisen

Mange situationer udnyttes desværre af cyberkriminelle til at narre personer eller virksomheder til at gøre noget, der er til deres fordel. Det kan være at bede om en ekstra overførsel, indlæse en inficeret pdf-fil eller besøge en kompromitteret hjemmeside osv.

Når vi sidder hjemme og arbejder eller kun er få på kontoret, er det endnu sværere at søge råd om, hvorvidt den mail m.v. er normal, eller om den er farlig. Hvem skal man spørge? IT-medarbejderen sidder måske syg derhjemme eller er ikke lige tilgængelig. Vær derfor ekstra forsigtig, når du arbejder hjemmefra eller er alene på kontoret. Alle har travlt med at se til deres familier og overholde myndighedernes anbefalinger, så det påhviler dig - som medarbejder - at være ekstra opmærksom.

Vores råd til bedre cybersikkerhed er:

  • Få altid en mundtlig bekræftelse på uventede mails om overførsler eller videresendelse af fortrolige oplysninger. Alt kan godt vente på en telefonopringning.
  • Selv om vi arbejder sammen - hver for sig - er forretningen stadig kørende og normale procedurer skal overholdes. Ellers snak sammen om, hvordan tingene kan gøres anderledes, indtil normalbilledet er tilbage.
  • Vær opmærksom på om mails er forventet, passer med afsender, og om afsender beder dig om personlige oplysninger, adgangskoder eller, at du skal gøre noget, fordi det er en særlig situation.

Skulle du blive ramt af en cyberkriminels handlinger, så luk for din VPN-forbindelse og kontakt jeres IT ansvarlige, der så kan hjælpe dig videre.


Pas godt på hinanden derude og på jeres arbejdsplads!


Se også vores Guide til god cybersikkerhed:cyber.jpg