article banner
Nyhed

Brexit, overgangsperiode og hvad så?

Som bekendt har Storbritannien besluttet sig for at forlade EU den 31. januar 2020. Skattestyrelsen har netop offentliggjort, at der fra den 1. februar til den 31. december 2020 vil være en overgangsordning, hvor der ikke sker ændringer, og al samhandel med Storbritannien vil derfor fortsætte som hidtil i denne periode.

Fra den 1. januar 2021 vil al samhandel mellem EU og Storbritannien skulle håndteres på samme måde som handel med andre lande udenfor EU. Det vil sige, at der lægges op til, at der på nuværende tidspunkt ikke kommer særlige regler mellem EU og Storbritannien efter 1. januar 2021.

Hvad bør virksomhederne allerede nu overveje?

  • Hvis min virksomhed har eller påtænker at få samhandel med Storbritannien i 2021, har vi så de nødvendige registreringer hos Skattestyrelsen og i Storbritannien?
  • Hvad er toldsatsen på de varer, jeg køber/sælger i Storbritannien?
  • Hvis der er told på de varer, jeg importerer fra Storbritannien, og kan jeg få disse varer fra andre leverandører, som er etableret indenfor EU?
  • Får de ændrede regler fra 2021 nogen indvirkning på mit setup i forhold til min supply chain?

Ovenstående er alene nogle af de overvejelser, som kan være relevante for din virksomhed. Kontakt os gerne og få en drøftelse om konsekvenserne af BREXIT for din virksomhed.