article banner
COVID-19

Visse brancher kan søge rente- og gebyrfritagelse for A-skat og AM-bidrag

Den 30. marts 2020 oplyste Skatteministeriet, at de virksomheder, der ikke har indbetalt deres A-skat og AM-bidrag for marts-betalingen på grund af pludseligt opståede hændelser såsom coronakrisen, kan ansøge Skattestyrelsen om fritagelse for betaling af renter og gebyrer.

Den 17. marts 2020 vedtog Folketinget en hjælpepakke på skatteområdet, der bl.a. udskyder indbetalingsfristen for A-skat og AM-bidrag for april, maj og juni med fire måneder. Marts-indbetalingen var ikke inkluderet, men nu er der mulighed for at søge om fritagelse for renter og gebyrer, hvis man ikke kan indbetale A-skat og AM-bidrag til tiden.

For store virksomheder var indbetalingsfristen den 31. marts 2020, mens indbetalingsfristen for små- og mellemstore virksomheder er den 14. april 2020.


Brancher der kan søge om fritagelse

Brancher, der er blevet pålagt at holde lukket på grund af COVID-19, har mulighed for at søge om fritagelse.

Brancher kan f.eks. være:

  • Serveringsteder, herunder bl.a. restauranter, cafeer, diskoteker m.fl.
  • Storcentre, basarer, stormagasiner m.fl.
  • Virksomheder med tæt kontakt mellem mennesker såsom frisører, fitnesscentre, massører, tatovører m.fl.


Ansøgning om fritagelse

Når A-skat og AM-bidrag for marts er betalt, skal virksomheden sende en ansøgning til Skattestyrelsen via kontaktformularen på TastSelv. Hver enkelt ansøgning vil herefter blive vurderet individuelt. Der er dermed ikke på forhånd en garanti for, at virksomheden kan blive fritaget.

Virksomheden skal indbetale sin A-skat og AM-bidrag, så snart de har mulighed for det. Virksomheden vil blive tilskrevet renter og gebyrer, indtil der er fortaget en indbetaling. 


Kan jeg blive fritaget for renter og gebyrer for manglende indbetaling af moms i marts?

Nej, Skattestyrelsen har ikke givet mulighed for, at virksomheder med månedsvis momsindbetaling kan blive fritaget renter og gebyrer for manglende indbetaling af moms for afregningsperioden 1. februar – 29. februar 2020.


Er du i tvivl om, hvorvidt din virksomhed kan søge om fritagelse for renter og gebyrer for ikke-betalt A-skat og AM-bidrag, så er du meget velkommen til at kontakte din sædvanlige rådgiver hos Grant Thornton – vi er klar til at hjælpe dig!