nyheder

Arbejdsgivere kan nu give skattefrie oplevelsesgavekort

ContributorName(contributor, true)
Af:
insight featured image
Contents

I hele 2021 kan arbejdsgivere give deres medarbejdere gavekort til hoteller, restauranter og forlystelser for op til 1.200 kr. årligt uden beskatning.

Aflyste firmaarrangementer, nedlukninger, virtuelle møder og mindre socialt samvær har været og er virkeligheden for mange virksomheder og medarbejdere i Danmark. Coronasituationen har gjort det svært for mange virksomheder at yde den normale medarbejderpleje samtidig med, at den danske oplevelsesøkonomi lider under de mange restriktioner.

Derfor besluttede regeringen i forbindelse med finansloven for 2021 at afsætte 250 mio. kr. i 2021 til at støtte den danske oplevelsesøkonomi gennem skattefritagelse af arbejdsgiverbetalte gavekort hertil.

I 2020 kunne arbejdsgiver give fysiske gaver skattefrit for op til 1.200 kr., mens gaver i form af gavekort skulle beskattes. Dette med undtagelse af gavekorts med en begrænset anvendelse, som stadig ikke måtte overstige værdien af 1.200 kr.

Men det ændres i 2021, hvor arbejdsgivere, udover fysiske gaver for 1.200 kr., nu også kan give gavekorts til oplevelser fx hoteller, restauranter og forlystelser, herunder teater- og biografforestillinger, til en værdi af 1.200 kr. årligt uden beskatning. Det giver en samlet gavepulje på 2.400 kr. i 2021.

Det er et krav, at gavekortet gælder til oplevelsesøkonomiske virksomheder, som nævnt ovenfor, og at gavekortet ikke kan ombyttes til kontanter.

Gavekortene skal gives i perioden 1. januar 2021 til 31. december 2021.


Har du spørgsmål til beskatning af personalegoder eller skattefrie gavekort, er du altid velkommen til at kontakte os.