-
ESG-rapportering
Hos Grant Thornton rådgiver vi i bæredygtighed fra A til Z: Uanset om I har brug for sparring, hjælp til datagrundlaget eller en komplet ESG-rapport, står vores specialister klar til at rådgive.
-
Klimaregnskab
Hos Grant Thornton hjælper vi dig godt i gang – uanset om du driver en mindre virksomhed, eller om din virksomhed allerede er langt med ESG-rapportering.
-
Frivillig ESG-rapportering (VSME)
Vil din virksomhed arbejde mere strategisk med bæredygtighed og ESG – uden at være underlagt de lovpligtige CSRD-krav? Så er VSME-standarden et godt sted at starte.
-
Lovbestemt ESG-rapportering (CSRD)
CSRD stiller omfattende krav til ESG-rapportering. Alle større virksomheder i EU – og senere også visse udenlandske virksomheder med aktivitet i EU – bliver omfattet.
-
Dobbelt væsentlighedsanalyse
En dobbelt væsentlighedsanalyse viser, hvordan din virksomhed påvirker omverdenen, og hvordan omverdenen påvirker din virksomhed.
-
Bæredygtighedsstrategi
Vi hjælper jer med at skære igennem kompleksiteten og komme godt fra start. I får indsigt i krav og muligheder samt de kompetencer, den viden og de værktøjer, der skal til for at omsætte bæredygtighed til konkret praksis.

(Opdateret 12. juni 2020)
Den 9. juni 2020 vedtog Folketinget en række midlertidige lempelser for udlandsdanskere, udstationerede personer og personer på forskerskatteordningen.
Der er vedtaget en valgfri midlertidig ordning, der betyder, at der alligevel ikke indtræder fuld dansk skattepligt, selv om personen opholder sig i Danmark i mere end tre måneder i sammenhæng eller i mere end 180 dage inden for en rullende 12-måneders-periode, hvis overskridelsen skyldes ophold i Danmark fra og med den 9. marts 2020 til og med den 30. juni 2020.
Der kan udføres arbejde i Danmark i den nævnte periode, uden at der indtræder fuld dansk skattepligt.
Ligningslovens § 33 A
42-dages reglen, der skal være opfyldt, for at en person er berettiget til eksemptionslempelse efter ligningslovens § 33 A, har haft det ”skidt” de seneste måneder. Nu kommer der en hjælpende håndsrækning. Der kan ses bort fra ophold i Danmark fra og med den 9. marts 2020 til og med det tidspunkt, hvor arbejdet i udlandet genoptages, dog senest den 30. juni 2020.
Der kan udføres arbejde i Danmark i den nævnte periode, men denne del af lønnen skal i givet fald beskattes uden adgang til lempelse.
Forskerskatteordningen
Der er vedtaget en række midlertidige lempelser af forskerskatteordningen, således at længerevarende ophold i Danmark eller udlandet i perioden 9. marts 2020 til og med den 30. juni 2020 ikke skal kunne hindre anvendelsen af ordningen.
Der slækkes også på minimumslønkravet i den anførte periode.