Nyhed

Store muligheder for skatteoptimering, hvis du handler i tide

ContributorName(contributor, true)
Af:
Dokumenter hænder featured
Det lønner sig ofte at få foretaget en foreløbig skatteberegning inden årets udgang. Det kan ikke kun spare dig for dyre renter til Skat, men også gøre det muligt at få vurderet og eventuelt effektiviseret din skatteoptimering i tide.

Mange har oplevet et år med ekstraordinær indtjening. Det kan f.eks. ske som følge af salg af virksomhed, K/S andele, værdipapirer mv., herunder store formueudsving på lagerbeskattede papirer eller pludselig stor likviditet pga. den store Lottogevinst eller salg af egen bolig (ikke-skattepligtig).

Ønsker du den bedst mulige skatteoptimering, er det ofte for sent først at informere din revisor/skatterådgiver om den ekstraordinære indtjening, når han/hun skal udarbejde din personlige selvangivelse. På den anden side af 31. december, reduceres udvalget af muligheder for skatteoptimering.

Giv din revisor/skatterådgiver besked i tide

Husker du derimod at give din revisor/skatterådgiver besked allerede året forinden, du forventer et større indtjeningsår, har du gode muligheder for skatteoptimering. Det kan derfor være en fordel at indtænke din revisor/skatterådgiver allerede i den indledende proces eller /forhandling omkring et salg af din virksomhed, K/S-andele eller værdipapirer mv.

Med andre ord kan du aldrig være for tidligt ude, hvis du har udsigt til et ekstraordinært indtjeningsår.

I den forbindelse er det værd at nævne, at det også er en fordel at være på forkant, hvis man forudser et ekstraordinært lavt indtjeningsår. Som ved de høje indtjeningsår er mulighederne ikke udtømt, hvis din revisor/skatterådgiver først bliver informeret om det, når han/hun udarbejder din selvangivelse. 

 

Dyre ikke-fradragsberettigede renter på restskatter

Hvis man frivilligt indbetaler sin restskat inden årets udgang, kan man undgå at betale renter af sin restskat, som udover at være dyre, ikke er fradragsberettigede. Alene af den grund anbefaler vi som regel en sådan frivillig indbetaling, hvis du har udsigt til en restskat. Alternativ kan man få foretaget en foreløbig skatteberegning og eventuelt på anden vis udjævne restskatten.

Herunder finder du en oversigt over renter/procenttillæg på restskatter, som ikke er indbetalt inden årets udgang.

NB! Der anvendes rentesats 1,7% og procenttillæg 3,7% (2022-restskatter).

 

Skal vi hjælpe dig med en foreløbig skatteberegning og skatteoptimering? 


Grant Thornton kan hjælpe dig med en foreløbig skatteberegning inden årets udgang. Ønsker du eller vurderer vi på baggrund af den foreløbige skatteberegning, at der kan være grundlag for en skatteoptimering, hjælper vi dig gerne med den del også. En skatteoptimering indeholder et eller flere forslag til skatteoptimering, herunder rådgivning og gennemgang af konsekvensberegninger.

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du hjælp til en skatteberegning eller skatteoptimering, skal du være velkommen til at kontakte vores Tax Director René Zedler på rene.zedler@dk.gt.com eller tlf. 35 27 51 28.