article banner
COVID-19

To nye initiativer skal skabe yderligere sikkerhedsnet under erhvervslivet

Forældet: Regeringen har justeret tiltagene, som er angivet i denne artikel. Læs i stedet vores eksperters svar på de oftest stillede spørgsmål i vores FAQ om kompensation for faste omkostninger her eller vores FAQ om kompensation til selvstændige og freelancere her.

 

Finansministeren og Erhvervsministeren har i dag præsenteret to nye initiativer, som øger støtten til virksomheder og selvstændige ifm. Coronakrisen.


(Opdateret 16. april 2020)

Nu bringer Finansministeren yderligere to initiativer i spil, som skal styrke likviditeten hos virksomhederne og dermed også forsøge at redde flere jobs. De to initiativer vil have virkning fra 9. marts 2020 til 8. juni 2020.


Initiativ 1 - Kompensation for faste udgifter

Igennem tidligere hjælpepakker og trepartsaftalen om lønkompensation får danske virksomheder hjælp til at beholde deres medarbejdere via økonomisk støtte til lønomkostninger. Nu udvides støtten til også at dække faste udgifter som fx husleje. Principperne for kompensationen er:

  1. Virksomheder på tværs af brancher skal kunne få kompensation
  2. Kompensationen målrettes virksomheder med et stort fald i omsætningen herhjemme (mere end 40 pct.)
  3. Kompensationen målrettes faste udgifter og udgør mellem 25 og 80 pct.
  4. Kompensation dækker op til tre måneder og udbetales hurtigst muligt
  5. Hvis omsætning er faldet væsentligt mindre, skal kompensationen betales tilbage


Initiativ 2 – Kompensation til selvstændige

I trepartsaftalen om lønkompensation er selvstændige ikke direkte omfattet, og der er derfor fremført initiativ, som skal tilgodese selvstændige og iværksættere. Regeringen vil støtte med op til 75 % af omsætningstabet, dog maksimalt 23.000 kr. om måneden, hvis de selvstændige står til at miste 30 % af indtægterne. Såfremt den selvstændige har medarbejdende ægtefælle, er den maksimale kompensation 34.500 kr. pr. måned. Kompensationen gælder for selvstændige med op til 10 ansatte. Kompensationen skal søges via www.virksomhedsguiden.dk.

Initiativerne skal forhandles med Folketingets partier i dag kl. 14.  

Læs mere om initiativerne her:


(Kilde: Erhvervsministeriet)