article banner
COVID-19

Bør din virksomhed søge kompensation i den forlængede periode?

Danske virksomheder, som under coronakrisen har søgt om kompensation for hhv. faste omkostninger eller selvstændige, kan søge kompensation for tre måneder – frem til 8. juni, eller for fire måneder – frem til 8. juli. Men hvad er egentlig den bedste beslutning for virksomheden?


Regeringens kompensationsordninger for hhv. faste omkostninger og selvstændige giver virksomheder mulighed for få kompensation enten i en referenceperiode på:

  • Tre måneder fra 9. marts til 8. juni 2020 eller
  • Fire måneder fra 9. marts til 8. juli 2020.

Virksomheden kan vælge først at søge for tre måneder og herefter forlænge med den sidste måned, eller at søge alle fire måneder fra starten. Virksomheden skal dog være opmærksom på, at søges der for alle fire måneder fra starten, så kan det ikke senere ændres til tre måneder.


Estimer virksomhedens omsætningstab

Uanset hvilken periode, virksomheden vælger, er det væsentligt at huske, at kompensationen afhænger af virksomhedens omsætningstab, og at omsætningstabet skal være min. 35 %, når der søges kompensation for faste omkostninger, og 30 % når der søges kompensation som selvstændig. Søger virksomheden fx for alle fire måneder, vil kompensationen altså blive beregnet ud fra fire måneder.

Og her er det så, at virksomheden skal overveje, hvad der er den bedste løsning. Hvis virksomheden i tre måneder har over henholdsvis 35 % og 30 % omsætningsnedgang, men i den fjerde måned har mindre end henholdsvis 35 % og 30 %, så vil den samlede kompensation blive fordelt over fire måneder, og der kan være risiko for at den samlede kompensation bliver mindre end hvis virksomheden kun havde søgt for tre måneder.


Tal med din rådgiver

Hvad der er den bedste løsning for lige præcis din virksomhed afhænger af din forventede omsætning i perioden 9. juni – 8. juli 2020 sammenholdt med referenceperioden, der som udgangspunkt baseres på 2. kvartal 2019. Har virksomheden fx åbnet igen eller forventes det, at salget bliver normalt i denne periode, kan virksomheden potentielt være bedst stillet med blot at søge tre måneders kompensation.

Overvej din forventede omsætning og kontakt din rådgiver, hvis du har brug for råd og sparring.