article banner

Salg af virksomhed

Beslutningen om at sælge afgøres i de fleste tilfælde af en bestemt fremtidig begivenhed indenfor en definerbar tidshorisont. For ejerledede virksomheder kunne det være beslutningen om at gå på pension og derfor sælge virksomheden gennem en Management Buyout (MBO), til tredjepartskøber eller foretage et generationsskifte.

For virksomheder med kapitalfonde i ejerkredsen afgøres beslutningen om at sælge oftest af den exit strategi, som planlagdes i forbindelse med kapitalfondens indtræden i ejerkredsen.

 

Hvordan kan Grant Thornton hjælpe?

Ved salg af både ejerledede virksomheder såvel som virksomheder med kapitalfonde i ejerkredsen, kan datoen for den ønskede transaktion ligge to til tre år i fremtiden, hvilket giver tid til at salgsmodne og hermed maksimere værdien af virksomheden, der ønskes solgt.

 

For nogle er dette for tidligt at rette henvendelse til en rådgiver med henblik på et fremtidigt salg, men vi står klar til at involvere os allerede to til tre år før den forventede transaktion. Vi engagerer os med vores klient i en professionel samarbejdsproces for at forstå din forretning, samt de muligheder og risici, som den måtte stå overfor, således at vi har et solidt fundament for et optimalt salg. Ønskes salget indenfor nærmere fremtid, så kan vi også hjælpe. Vores tilpasningsevne fokuserer på dine specifikke behov og er engageret i at levere resultater præcis, når du har brug for dem. Udover vores ekspertise indenfor salg af virksomheder, kan vores klienter drage fordel af vores brede branchekendskab og adgang til et komplet udvalg af transaktionsservices.

 

Vi kommer med gode råd lige fra starten. Vi vil benytte vores indsigt og erfaring til at anslå, hvad markedsværdien af din forretning er, samt identificere potentielle købere, som af strategiske årsager både er villige og i stand til at betale en strategisk pris for forretningen. De mest relevante købere kan være udenlandske, hvorfor vi igennem Grant Thorntons internationale netværk, hurtigt kan få adgang til de vigtigste beslutningstagere, hvor end i verden de måtte være. Vores transaktionshistorik viser, at vi konsekvent overgår kundernes forventninger til salgsprisen.  

 

Vores effektive salgsproces og vores forhandlingsfærdigheder sikrer en klar formidling af mulighederne ved opkøbet til potentielle købere, samt den bedste salgspris for vores klient. Vi er stolte af at følge kunden hvert skridt på vejen, ved at tilbyde indsigt frem til og efter transaktionsafslutningen.

HEAD OF CORPORATE FINANCE

Jesper Skaarup Vestergaard

Kontakt Corporate Finance