I nutidens økonomiske tilstand er organisk vækst svært at opnå rettidigt, hvorfor opkøb er en attraktiv strategi og oplagt mulighed for virksomheder, der ønsker at ekspandere hurtigt.

Nye produkter eller nye geografiske områder? Dette kan med fordel opnås gennem opkøb, hvis man sammenholder omkostninger til produktudvikling eller til at opbygge et distributionsnetværk. En buy-and-build strategi kan fremskynde vækst betydeligt, herunder også for dem allerede har investeret i organisk vækst.

 

Nutidens økonomiske tilstand bevirker ligeledes, at både virksomheder med højt frit cash-flow, kapital- og private equity fonde med betydelige midler til at investere, søger at investere på tværs af en række købsmuligheder.

 

Hvordan kan Grant Thornton hjælpe?

Vi indleder vores samarbejde med vores klient, ved at få en forståelse for vores klients rationale bag et opkøb. Vi identificerer og vurderer relevante target-virksomheder i Danmark og global. Efterspørgslen efter kvalitetsaktiver har aldrig været højere end den er i dag. Vi er vant til at arbejde diskret og i konkurrence med andre potentielle købere. Vi tager kontakt til potentielle virksomheder og forhandler med dem på vores klients vegne. Vi udvikler tilbuddet, forhandler de vigtigste betingelser, samt foretager Due Dilligence, for at sikre den ideelle transaktion.

 

Vores rådgivning er fuldstændig, så hvis købet ikke kan finansieres af andre midler, kan vi hjælpe med at fremskaffe den nødvendige kapital. Vi giver indsigt i den optimal struktur af gæld og egenkapital, ved hjælp af vores finansielle modelleringseksperter for at skabe en integreret forretningsplan. Er du på udkig efter aktieinvesteringer, da har vi adgang til alle de største private equity-huse i hele verden. Vi har ligeledes solid erfaring med rådgivning i forbindelse med gældsfinansiering, samt alternativer hertil.

HEAD OF CORPORATE FINANCE

Jesper Skaarup Vestergaard

Kontakt Corporate Finance